تلاش ترامپ برای برکناری اولین زن سیاه‌پوست فدرال رزرو جولانی: موضوع عادی‌سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد 

دیلی‌بیست: ترامپ به مشاوران ارشدش مجوز داده از هر فرصتی برای زدن ضربه به ایران استفاده کنند

منابع مطلع به یک رسانه آمریکایی گفته‌اند دونالد ترامپ در هفته‌های باقی‌مانده در کاخ سفید تنظیم سیاست‌ها در قبال ایران را به مشاورانش سپرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۵ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 01
کد خبر: ۶۸۹۰۴

به گزارش راهبرد معاصر یک رسانه آمریکایی گزارش داده «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به مشاوران ارشدش مجوز داده از هر فرصتی برای زدن ضربه به ایران استفاده کنند، اما احتیاط کنند که این تقابل‌جویی به ایجاد جنگ تمام‌عیار منجر نشود.

روزنامه دیلی‌بیست نوشته در حالی که تنها ۷ هفته به حضور ترامپ در کاخ سفید باقی مانده او به مشاوران ارشدش برای اعمال فشارهای شدید به ایران چراغ سبز نشان داده است. او البته از آنها خواسته احتیاط کنند سیاست‌های تقابل‌جویانه علیه ایران به گونه‌ای نباشد که به ایجاد جنگ‌تمام عیار قبل از مراسم تحلیف «جو بایدن» منجر شود. 

چند مقام مطلع در گفت‌وگو با این روزنامه گفته‌اند ترامپ در حال حاضر انرژی اصلی‌اش را صرف تلاش‌های حقوقی برای اثبات تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا کرده و از لحاظ نظارت بر سیاست‌ها در قبال ایران عملاً نقشی انفعالی اختیار کرده است.

مقام‌های آمریکایی تصریح کرده‌اند دونالد ترامپ اختیارات تصمیم‌گیری در این زمینه را به برخی از مشاوران ستیزه‌جوی خود، به خصوص «مایک پامپئو» واگذار کرده تا آنها به هر طریقی که تمایل دارند ایران را تحت فشار قرار داده و تنبیه کنند. 

دو مقام ارشد آمریکایی می‌گویند: «تنها خواسته ترامپ این است که این اقدامات خطر آغاز جنگ جهانی سوم را به دنبال نداشته باشند.»

این وضعیت، موجب شده مجموعه‌ای از گزینه‌ها از جمله اعمال شدیدترین تحریم‌ها در دستور کار دولت دونالد ترامپ قرار بگیرد. 

دو منبع که به شرط عدم افشای نام با دیلی‌بیست گفت‌وگو کرده‌اند می‌گویند واشنگتن قصد دارد در هفته‌های آینده تحریم‌های جدیدی علیه شرکت‌ها و افراد مرتبط با ایران وضع کند. 

منابع آگاه می‌گویند این سیاست به گونه‌ای طراحی شده که از مذاکره احتمالی جو بایدن با ایران و بازگشت آمریکا به برجام جلوگیری کند. 

مقام‌های دولت ترامپ که با دیلی‌بیست گفت‌وگو کرده‌اند بارها از «الیوت آبرامز»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران و مایک پامپئو به عنوان رهبران سیاست‌ دقیقه نودی دولت ترامپ برای اعمال فشار بر ایران نام می‌برند. 

رسانه آمریکایی نوشته در این میان مایک پامپئو نقش ویژه‌ای در هدایت سیاست‌های ضد ایرانی دولت ترامپ بازی کرده است. او اخیراً در سفر به خاورمیانه (غرب آسیا) با مقام‌های رژیم صهیونیستی، بحرین و امارات دیدار کرد. یکی از محورهای گفت‌‌وگوی پامپئو در این سفرها روش‌های مقابله با ایران بوده است. 

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفت. 

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

برآوردهای رسانه‌های مختلف در آمریکا حاکی است دونالد ترامپ نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را به جو بایدن واگذار کرده است.

او البته از قبول این نتیجه خودداری کرده و گفته که در انتخابات تقلب صورت گرفته است. دولت ترامپ تا به حال چندین شکایت را در این خصوص در ایالت‌های مختلف تنظیم کرده که عمدتاً رد شده‌اند. 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار